Skoler i Gl. Høng Kommune

Sognekort, Buerup Sogn.

OPDATERET 31/8 2013

Skoleprojektet:


-I foråret 2010 blev det besluttet, at Lokalhistorisk Forening sammen med Lokalhistorisk Arkiv skulle arrangere en udstilling om forhenværende og nuværende skoler i den gamle Høng Kommune.

Det stod fra starten helt klart, at udstillingen skulle udformes som plancher med fotos og tilhørende tekst om så vidt muligt alle skoler, gamle såvel som nuværende.

Man gik i gang med de indledende studier og senere fulgte selve arbejdet med at scanne de mange gamle fotos i arkivet og med at tage nutidige fotos af gamle og nuværende skoler.

Udstillingen stod klar til åbning på Høng Bibliotek til foreningens generalforsamling d. 14. april 2010. Udstillingen, der blev studeret med stor interesse, stod lige til ca. 19. juni.

Det er i skrivende stund meningen, at udstillingen skal genopstilles i week-enden 27. og 28. november 2010, når Lokalhistorisk Forening atter er på banen i Høng Centret
.

I fotogalleriet under de respektive sogne kan alle udstillingens fotos ses i større format med korte kommentarer.

For at komme til Høng-Haslev-Faxe, klik her.

| Svar

Nyeste kommentarer

27.09 | 10:09

Til lokalarkivet
Jeg arbejder med Gierslev sogn, I 1864 har jeg noget familie som har kontakt til fattiggården i dette sogn, desuden er der en separation af ægt

14.09 | 06:47

-Det er jeg ikke sikker på kan være tilfældet. Fotograf Beck opererede mest i det vestsjællandske område. Jeg har ikke fundet Beck-fotos fra andre lokaliteter.

13.09 | 18:38

2ca Beck 1 det ligner meget østerbygård i vamdrup
Stuehuset er opført i 1810 , min farfar købte gården i 1936 jeg er tredie generation på gården lars hjort kn

22.08 | 13:19

-Det lyder som et foto, som foreningen og Lokalhistorisk Arkiv i Høng kunne være interesseret i.

Niels E. Jensen.